[Download] BÀI TẬP Luyện vào lớp 10 môn Tiếng Anh – Tải File Word, PDF Miễn Phí

  • Loading …
    Loading …
    Loading …

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 04/07/2014, 15:50

Download

TEST 1 I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others: 1. A. novel B. cross C. cotton D. tropical 2. A. stay B. say C. may D. can II. Choose the word whose main stress is placed differently from that of the others: 3. A. install B. publish C. predict D. expect 4. A. appliance B. teenager C. pollution D. designer III. Choose the most suitable word or phrase to complete each sentence: 5. Vietnam is a _______ country. The weather is usually hot there. A. cold B. warm C. heat D. tropical 6. The baby laughed __________ as she played with her toy. A. happy B. happiness C. happily D. unhappy 7. Remember the meeting will be ______ Tuesday, ________ 9am and 11am A. on -at B. on – between C. at – at D. at – between 8. I wish I _______ to my parents. Now it’s too late A. listen B. would listen C. have listen D. had listened 9. How many pages ____________ so far? A. do you study B. did you study C. have you studied D. had you studied 10. He __________ to our farewell party last weekend. A. wasn’t invited B. didn’t invite C. weren’t seeing D. not saw 11. We __________our form teacher since last Monday. A. didn’t see B. haven’t seen C. fit D. fits 12. Nguyen Du was the writer ____________wrote “Kieu” A. who B. whom C. where D. which 13. She told me a story _______ I found hard to believe A. what B. which C. in which D. at which 14. If she knew his address exactly, she _________ him. A. will call on B. would call on C. called on D. call on 15. Nobody likes her, ___________? A. does she B. doesn’t she C. do they D. don’t they 16. Listen to what I am saying, __________? A. don’t you B. do you C. will you D. can you 17. For most households, lighting ___________ 15 percent to 20 percent of the electricity bill. A. consists of B. sums up C. comes from D. accounts for 18. I can’t help _________ at her A. look B. looking C. looked D. to look 19. Don’t forget __________ to me soon A. to write B. writing C. wrote D. write 20. He wanted to study late; __________, he drank another cup of coffee A. therefore B. however C. so D. because 21. We should reduce _____________ water our family uses. A. the amount of B. the number of C. a number of D. a few of IV. Choose the best phrase to complete each of the following short conversation: 22. Lora: “Thank you for your help” Helen: “______.” A. You’re welcome B. It’s up to you C. Of course. That’s a great idea. D. You can say that again 23. Lan: “__________________” Mary: “That’s good idea” A. What’s the matter with you, Mary? B. How do you go to the party, Mary? C. How is your weekend, Mary? D. What about going shopping now, Mary? 24. Daughter: “Dad, I’ve got 6.5 on the IELTS test.” Father: “___________” A. Good way! B. Oh, hard luck C. Yes, of course D. Oh, thanks 25. Paola: “Good to see you again, Janet, and welcome to Italy” Janet: “_______.” A. Good! It’s very kind of you to say so, Paola. B. I’m sorry, Paola. I feel very bored C. I’m fine. Thank you, Paola D. Thank you, Paola. It’s nice to be here V. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting: 26. I suggest you may not park near here because it is an exit for vehicles A B C D 27. Daisy has three dolls, two of them are pink A B C D 28. Minh asked me how far is it from the airport to my house A B C D 29. The handbook consists on grammar rules A B C D 30. She enjoyed listening to music and go shopping A B C D VI. Choose the sentence (A, B, C or D) which is closest in meaning to the printed one: 31. Mr Loc always smoked cigarettes, but he doesn’t now A. Mr Loc used to smoke cigarettes B. Mr Loc is used to smoke cigarettes C. Mr Loc is used to smoking cigarettes D. Mr Loc used to smoking cigarettes 32. I don’t have the key, so I can’t get into the house A. If I had the key, I will get into the house B. If I had the key, I would get into the house C. If I have the key, I can get into the house D. If I would have the key, I would get into the house 33. My sister borrowed the bike from me. A. I lent my sister the bike. B. I lent the bike from my sister. C. I borrowed the bike to my sister. D. I was borrowed the bike by my sister. VII. Choose the option (A, B, C or D) corresponding to the best sentence that is made up from the sets of words and phrases given: 34. Yesterday / Nam / take / his raincoat / wet. A. Yesterday, Nam didn’t take his raincoat, so he got wet. B. Yesterday, Nam didn’t take his raincoat but he got wet. C. Yesterday, Nam didn’t take his raincoat since he got wet. D. Yesterday, Nam didn’t take his raincoat or he got wet. 35. Erosion, / wash away / valuable topsoil, / can / prevent / planting trees and grass. A. Erosion, which washes away valuable topsoil, can prevent by planting trees and grass. B. Erosion, which washes away valuable topsoil, can be prevented by planting trees and grass. C. Erosion, that washes away valuable topsoil, can be prevented by planting trees and grass. D. Erosion, that washes away valuable topsoil, can prevent by planting trees and grass. VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase for each of the blanks from 36 to 45Valentine’s Day is always (36)____ February 14. It’s not a (37)____ day. On weekdays, schools are open. Banks are open. People go to work. Life goes (38)____ as usual, but there is one (39)____. People give cards and gifts to friends and people they love. They say, ‘Be my Valentine’. There are many kinds of Valentine cards. Some people make cards. Most people (40)____ them. Men and women often give each other romantic cards. These (41)____ say, ‘I love you’. The husbands give romantic cards to their (42)____. Children and friends usually give funny or humorous cards. These cards do not say, ‘I love you’. They are not romantic. Children give cards to their friends (43)____ school parties. Flowers and candies are popular gifts on Valentine’s Day. Many people give red roses (44)____ people they love. Stores sell chocolates and other candies in heart (45)____. 36 A. in B. at C. on D. for 37 A. national B. office C. regional D. religion 38 A. in B. at C. for D. on 39 A. differ B. difference C. different D. differences 40 A. buy B. sell C. give D. get 41 A. men B. women C. cards D. papers 42 A. wives B. wifes C. wive D. wife 43 A. in B. at C. on D. of 44 A. for B. at C. to D. on 45 A. style B. forms C. shapes D. pattern Read the passage and choose the best answer ( A , B , C , or D ) to each question from 46 to 50 Bill Bird is a shoemaker who cannot make shoes fast enough for his growing number of customers – and he charges more than £300 for a pair! Customers travel hundreds of kilometres to his London shoe clinic or to his workshop in the countryside to have their feet measured. He make shoes for people with feet of unusual sizes: very large, very small, very broad or very narrow. The shoes are at least as fashionable as those found in ordinary shosps. Mr Birds says: “My problem is that I cannot find skilled workers. Young people all seem to prefer to work with computers these days. We will lose the necessary skills soon because there are fewer and fewer shoemakers nowadays. I am 45, and now I want to teach young people everything I know abut making shoes. It’s a good job, and a lot of people want to buy beautiful shoes specially made for them” He stared in the business 19 years ago and now he employs three other people. His customers pay about £500 for their first pair of shoes. He says: “Our customers come because they want comfortable shoes which are exactly the right size” Extra pairs of shoes cost between £320 and £450, as it takes one employee a whole week to make just one shoe. 46. What is the writer trying to do in the text? A. describe where Mr Bird finds his staff B. encourage people to wear comfortable shoes. C. advertise a job selling expensive shoes. D. show Mr Bird’s worries about his trade 47. What can readers find out from this text? A. how many customers Mr Bird has B. how to make shoes like Mr Bird C. how to get to Mr Bird’s London shop D. how much Mr Bird’s shoes cost 48. What is Mr Bird’s opinion of young people? A. They want too much money. B. They are difficult to train. C. They prefer other jobs. D. They don’t work hard enough. 49 Customers choose Mr Bird because his shoes_________ A. are the most fashionable. B. fit perfectly. C. look very unusual. D. are traditional in design. 50. From the text, the number of Mr Bird’s customers is__________ A. increasing B. decreasing C. unchanging D. going down CLOZE TEXT V. (2.5 ms) (0.25 m for each correct answer) 1. c 2. a 3. d 4. b 5. a 6. c 7. a 8. b 9. c 10. c . have you studied D. had you studied 10 . He __________ to our farewell party last weekend. A. wasn’t invited B. didn’t invite C. weren’t seeing D. not saw 11 . We __________our form teacher since. fits 12 . Nguyen Du was the writer ____________wrote “Kieu” A. who B. whom C. where D. which 13 . She told me a story _______ I found hard to believe A. what B. which C. in which D. at which 14 call on 15 . Nobody likes her, ___________? A. does she B. doesn’t she C. do they D. don’t they 16 . Listen to what I am saying, __________? A. don’t you B. do you C. will you D. can you 17 . For

– Xem thêm –

Bạn đang xem: [Download] BÀI TẬP Luyện vào lớp 10 môn Tiếng Anh – Tải File Word, PDF Miễn Phí

Xem thêm: BÀI TẬP Luyện vào lớp 10 môn Tiếng Anh, BÀI TẬP Luyện vào lớp 10 môn Tiếng Anh, BÀI TẬP Luyện vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Hy vọng thông qua bài viết BÀI TẬP Luyện vào lớp 10 môn Tiếng Anh . Bạn sẽ tìm được cho mình những tài liệu học tập bổ ích nhất.